maandag 4 juli 2011

Experimenteren in de Japanse keuken

 
Ondanks dat het de afgelopen weken ongelofelijk druk is met studeren en mijn geheugencapaciteit vol begint te raken, probeer ik toch nog even toe te koken. Nu de meeste ingrediënten die ik normaal gebruik om eten in elkaar te flansen niet voorhanden zijn, is het experimenteren geblazen. Elke dag sushi maken kost immers te veel tijd en dat heb ik helaas niet met de berg huiswerk die ik elke dag heb. Dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Een van de favorieten is soep. Lekker makkelijk en gezond. Hier meestal op basis van misopasta en gevuld met noedels, tofu, groente en wat er voor handen is. Een hele andere manier van tofu eten in ieder geval die zeker bevalt. Mooie hier is dat tofu, in tegenstelling tot in de Albert Heijn, helemaal niets kost. Nog een goedkope maaltijd ook. Verder ben ik ook een fan geworden van gyoza, een soort deegzakjes gevuld met groente etc. Op de foto heb ik ze gebakken, maar ze verdwijnen ook nog wel eens in de hiervoor genoemde soep. Verder staat er ook natuurlijk een boel rijst op het menu, aangezien ik 5kg zak moet wegwerken. Het mooie daarvan is echter dat je één keer een boel kookt en dat vervolgens de volgende dag mee neemt in de 'bento'. Dit is echt een Japans concept, aangezien iedereen hier met een lunchbox rondloopt. De hoeveelheid spullen die je hiervoor kan kopen is dan ook enorm. Zoals je kunt zien heb ik mijn al versierd met wat hartjes en een varkentje voor de sojasaus. Maar dit valt zeker nog in het niets met de prachtige lunchpakketjes die ze hier maken. Nog even oefenen dus. Vandaag heb ik dan eindelijk weer een beetje kunnen oefenen in het maken van sushi, want de omstandigheden zouden daar natuurlijk perfect voor moeten zijn. Het resultaat is te zien op de foto, een ware sushipiramide. Itadakimasu, oftewel eet smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten