Omdat ik weet dat er interesse is, vandaag een klein stukje over het Japanse eten! Iedereen kent waarschijnlijk wel sushi, maar dat is bij lange na niet het enige wat hier geserveerd wordt. Al moge het wel duidelijk zijn dat rijst hier toch wel een van de belangrijkste ingrediënten is. Het is ook niet voor niets dan het Japanse woord voor maaltijd ook rijst betekent. Veel rijst dus. Voor sushi ga ik dan naar mijn lievelingsbar vlak bij Ueno. Hier wordt mijn favoriete sushi geserveerd, namelijk fijngemalen rauwe tonijn met lente ui. Daarnaast komt de suhi is het goedkoop en is het personeel is erg vriendelijk. Nadat wij namelijk erg jaloers waren op de met een panda versierde sushi van een meisje, mochten wij er ook een. Het resultaat is het bovenstaande kunstwerk wat de chefs voor ons hebben gemaakt (nog gratis en erg lekker ook!).
Een andere lekkernij die bij mij in de smaak valt is de okonomiyaki (zie de linkerfoto hierboven). Dit is een soort kruising tussen een pannenkoek en omelet gevuld met kool, vis en of vlees. In het restaurant wordt deze op de hete plaat op tafel voor je bereid. Je weet dus precies hoe het ervoor staat met je eten en dat het zeker weten niet uit de vriezer komt. Als je daarentegen eigenlijk niemand van het restaurant aan je tafel wilt die daar komt koken of überhaupt een bestelling komt opnemen, kun je naar restaurants uitgerust met het scherm zoals hierboven. Het probleem is alleen dat je de technologie wel even door moet hebben en moet uitvinden dat er in het Japanse menu wel plaatjes zijn. Dan kan je voorkomen dat je opgescheept zit met een berg garnalen met ogen en pootjes als je tempura garnalen verwacht...Heel dapper de hoofdjes en pootjes ontleed om er achter te komen dat ze wel lekker smaken. Helaas ziet veel eten er iets minder lekker uit dan het is. Zie de foto met de hele octopussen op een stokje. Ik zou dit nu bij lange na niet kunnen of willen eten. Al Heb ik nu al bijzondere dingen op waaronder een gefrituurd kippenbotje, dus wellicht over twee maanden.
we gaan voor de okonomomiyaki, dat vogelnestje met lekkers d'r in en die sushis in de vorm van een bloem zien er ook erg lekker uit, die mag je maken als je weer terug bent en voor ons gaat koken. de oktopussen mag je van ons laten liggen. Je hoeft niet alle uitdagingen aan te gaan.
BeantwoordenVerwijderenhierbij een chinees spreekwoord (van de buren dus) waar ik aan moest denken: een leider of manager die verandering moet inzetten in de organisatie moet soms te werk gaan als het bereiden van zachte vis...... (voorzichtig, anders valt het uit elkaar)
karin